Recepten
 

Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

 

Ingrediënten: 

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • eiwit (voor de mooie glans)

zoet beleg:

  • lavendelsuiker
  • rozenblaadjes, munt, vlierbloesem

hartig beleg:

  • olijfolie, grof (zee-)zout
  • rozemarijn, salie, bieslook en/of tijm
  • eventuee geraspte kaas


Hartig met rozemarijn of tijm

Smeer 1 plakje bladerdeeg dun in met een paar druppels olijfolie, besprenkel met grof (zee)zout. Strooi de fijngesneden rozemarijn en/of tijm erover en ev. geraspte kaas. Leg het 2e plakje bladerdeeg erop en druk zachtjes aan. Bestrijk met eiwit. Snijd in kleine stukjes (bv. 10 partjes). Bak 20 min. in de voorverwarmde oven op 225°C (heteluchtoven op 200°C)

Zoet met lavendelsuiker en munt

Maak lavendelsuiker door een koffielepel lavendelbloemetjes te mengen met 150 gr. suiker en een paar dagen te laten trekken. Strooi een beetje lavendelsuiker op het plakje bladerdeeg. Besprenkel met fijngesneden munt, rozenblaadjes of vlierbloesem. Volg verder het recept hierboven.

print recept