
Recepten
Zevenbladsoep

Zevenbladsoep
4 porties, 30 minuten bereidingstijd
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook
- 2 aardappels
- scheut olie
- 500 gram jonge toppen zevenblad
- 1 liter groentebouillon
- flinke scheut room
- peper en zout
- oude kaas
- handjevol gehakt blad van fluitekruid*
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Was het zevenblad en breng met aanhangend vocht aan de kook. Zodra het blad slinkt, meteen uit de pan halen.
Hak het blad fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg samen met de bouillon en de aardappels (in blokjes) toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook.
Laat 10 à 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe. Serveer met oude kaas en het fijngehakte fluitekruid.
*niet verwarren met waterscheerling of gevlekte scheerling, deze lijken erg op fluitekruid maar zijn giftig.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hartige wilde groentetaart
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Wandelroutes
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Van kastanje tot boom en andersom
- Doesburgermolen Foodwalk
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Koken met Rommel
- Foodwalk Oostkapelle
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Oudenhorster Foodwalk
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Schutpad-foodwalk

Fietsroutes

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hartige wilde groentetaart
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidenboter
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen