Recepten
 

Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus

Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus

 
  • 750 gram zevenblad, gewassen en fijngesneden
  • 1 gesnipperde ui 
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst 
  • scheutje zonnebloemolie 
  • 1 deciliter room 
  • peper, zout en nootmuskaat 
  • 4 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden 
  • ½ theelepel verse bieslook, fijngeknipt 
  • 1 recept roomsaus

Smoor de ui in de olie. Voeg zevenblad, knoflook, peper, zout en nootmuskaat erbij en laat in 15 minuten gaar worden.
Doe de zevenblad in een voorverwarmde schaal en giet er de hete roomsaus overheen.
Garneer met plakjes ei en strooi er tot slot de verse bieslook overheen.

Serveer met aardappelpuree en een salade van rauwe komkommer.

Roomsaus 

  • 15 gram boter 
  • 25 gram bloem 
  • 2 ½ dl melk, op kamertemperatuur 
  • ½ dl (slag- of kook)room, op kamertemperatuur 
  • ½ theelepel zout
  • versgemalen peper

Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Voeg bloem toe en verwarm onder voortdurend roeren op matige temperatuur tot de deegbal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer alles tot een glad papje. Voeg als laatste de room toe.
Zet de pan terug op het vuur en breng de saus aan de kook. Laat op een zeer laag pitje 10-15 minuten trekken met het deksel op de pan. Laat de saus niet meer koken en ook niet nawellen. Breng op smaak met peper.

print recept
Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen