
Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus

Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus

- 750 gram zevenblad, gewassen en fijngesneden
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- scheutje zonnebloemolie
- 1 deciliter room
- peper, zout en nootmuskaat
- 4 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden
- ½ theelepel verse bieslook, fijngeknipt
- 1 recept roomsaus
Smoor de ui in de olie. Voeg zevenblad, knoflook, peper, zout en nootmuskaat erbij en laat in 15 minuten gaar worden.
Doe de zevenblad in een voorverwarmde schaal en giet er de hete roomsaus overheen.
Garneer met plakjes ei en strooi er tot slot de verse bieslook overheen.
Serveer met aardappelpuree en een salade van rauwe komkommer.
Roomsaus
- 15 gram boter
- 25 gram bloem
- 2 ½ dl melk, op kamertemperatuur
- ½ dl (slag- of kook)room, op kamertemperatuur
- ½ theelepel zout
- versgemalen peper
Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem. Voeg bloem toe en verwarm onder voortdurend roeren op matige temperatuur tot de deegbal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer alles tot een glad papje. Voeg als laatste de room toe.
Zet de pan terug op het vuur en breng de saus aan de kook. Laat op een zeer laag pitje 10-15 minuten trekken met het deksel op de pan. Laat de saus niet meer koken en ook niet nawellen. Breng op smaak met peper.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas


Wandelroutes
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Oudenhorster Foodwalk
- Lekker Landschap in Heikant!
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Van kastanje tot boom en andersom
- Doesburgermolen Foodwalk
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Koken met Rommel
- Foodwalk Oostkapelle

Fietsroutes

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen