Recepten
 

Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas

Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas

 

Ingrediënten

  • 200 gram zevenblad, zo jong mogelijk, even wassen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 uien, eerst halveren daarna halve maantjes snijden
  • 2 teentjes knoflook, in vieren gesneden
  • 2 theelepels venkelzaad, eerst even apart roosteren
  • 4 groene kardemompeultjes
  • walnoten naar behoefte (wij eten een heel jaar lang van de oogst die we in de herfst verzamelen)
  • milde blauwgeaderde kaas
  • pannenkoekbeslag met extra ei en vocht (om er flensjes van te maken)
  • ghee of kokosolie
  • gedroogde zeekraal in zoutmolentje (reformwinkel: ter vervanging van zout)

Bereiding

Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan.
Maak flensjesbeslag en voeg daar het venkelzaad en gesneden paprika aan toe.
Begin met het bakken van de flensjes.

Roerbak ondertussen de ui met grof gesneden knoflook en kardamom in wat ghee of kokosolie. Voeg daarna het zevenblad toe en smoor tot het geslonken is.

Hou ondertussen de flensjes warm.

Voeg de blauwe kaas toe aan de gesmoorde groenten en laat het even smelten.

Bewaar de walnoot voor het allerlaatst.

Serveer de flensjes met het zevenblad-mengsel.

Voor de zoutliefhebbers: maal er wat zeekraal overheen

Eet smakelijk van dit heerlijke lunchgerecht.

Dit recept is afkomstig van de website van De Wildeman: www.culinairwildplukken.nl

print recept
Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen