
Recepten
Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas

Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas

Ingrediënten
- 200 gram zevenblad, zo jong mogelijk, even wassen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 uien, eerst halveren daarna halve maantjes snijden
- 2 teentjes knoflook, in vieren gesneden
- 2 theelepels venkelzaad, eerst even apart roosteren
- 4 groene kardemompeultjes
- walnoten naar behoefte (wij eten een heel jaar lang van de oogst die we in de herfst verzamelen)
- milde blauwgeaderde kaas
- pannenkoekbeslag met extra ei en vocht (om er flensjes van te maken)
- ghee of kokosolie
- gedroogde zeekraal in zoutmolentje (reformwinkel: ter vervanging van zout)
Bereiding
Rooster de venkelzaadjes in een droge koekenpan.
Maak flensjesbeslag en voeg daar het venkelzaad en gesneden paprika aan toe.
Begin met het bakken van de flensjes.
Roerbak ondertussen de ui met grof gesneden knoflook en kardamom in wat ghee of kokosolie. Voeg daarna het zevenblad toe en smoor tot het geslonken is.
Hou ondertussen de flensjes warm.
Voeg de blauwe kaas toe aan de gesmoorde groenten en laat het even smelten.
Bewaar de walnoot voor het allerlaatst.
Serveer de flensjes met het zevenblad-mengsel.
Voor de zoutliefhebbers: maal er wat zeekraal overheen
Eet smakelijk van dit heerlijke lunchgerecht.
Dit recept is afkomstig van de website van De Wildeman: www.culinairwildplukken.nl


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas


Wandelroutes
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Oudenhorster Foodwalk
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Schutpad-foodwalk
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Van kastanje tot boom en andersom
- Doesburgermolen Foodwalk
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Koken met Rommel
- Foodwalk Oostkapelle
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo

Fietsroutes

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde-planten-omelet
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen