Recepten
 

Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

 

Ingrediënten

  • 4 duindoornbessen
  • 1 à 2 appels
  • handjevol vlierbessen
  • 1 à 2 peren
  • hazelnoten 
  • verse munt
  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • suiker
  • citroen

Stamp met een vijzel of kleine stamper de duindoornbessen en vlierbessen plat, verwijder de pitjes. Giet het sap eraf en gebruik dit voor het op smaak brengen van de vulling. 

Snijd de appel en peer in kleine plakjes. Kraak de hazelnoten en hak deze ze in stukjes. Voeg duindoorn/vlierbessen bij de hazelnoten en meng de appel en peer door elkaar. Het duindoornsap uit de bessen is een goede smaakmaker en goed te gebruiken ter vervanging van citroen. Voeg zelf naar smaak munt, citroen en suiker toe (of laat het weg).

Leg het mengsel op het bladerdeeg en maak er een mooi flapje van in een vrolijke vorm. Strooi er wat suiker overheen en zet ze in de oven, 15 à 20 minuten op 175 graden.

print recept
Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen