
Recepten
Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes

Ingrediënten
- 4 duindoornbessen
- 1 à 2 appels
- handjevol vlierbessen
- 1 à 2 peren
- hazelnoten
- verse munt
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- suiker
- citroen
Stamp met een vijzel of kleine stamper de duindoornbessen en vlierbessen plat, verwijder de pitjes. Giet het sap eraf en gebruik dit voor het op smaak brengen van de vulling.
Snijd de appel en peer in kleine plakjes. Kraak de hazelnoten en hak deze ze in stukjes. Voeg duindoorn/vlierbessen bij de hazelnoten en meng de appel en peer door elkaar. Het duindoornsap uit de bessen is een goede smaakmaker en goed te gebruiken ter vervanging van citroen. Voeg zelf naar smaak munt, citroen en suiker toe (of laat het weg).
Leg het mengsel op het bladerdeeg en maak er een mooi flapje van in een vrolijke vorm. Strooi er wat suiker overheen en zet ze in de oven, 15 à 20 minuten op 175 graden.


Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Herfstcake van peer en pompoen
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Volle Waddenkwark met duindoornmoes


Wandelroutes
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk Oostkapelle
- Weldadig Landgoed Stroink
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Pelserpad Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Van kastanje tot boom en andersom
- Paradyske Foodwalk
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Harsloër Foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Plukroute Lelystad
- Rondom Boerakker
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Aderwinkel Foodwalk
- Oudenhorster Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Lekker Landschap in Heikant!
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Reuzensmulroute
- Schutpad-foodwalk
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Plukroute Hank
- Door bos en boomgaard bij Landgoed De Horte
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Pluk's Hasselbraamroute
- Verborgen Kuttingen

Fietsroutes
- Rondje West-Friesland
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Lekker Landschap rond de Stadsweg in Groningen
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Heerlijkheden uit Bergen en Egmond
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht

Andere recepten
- Almbos-appeltjes onder een deken
- Appel - tamme kastanjemuffin
- Appelchutney (voor 3-4 jampotjes)
- Appelstroop
- Appeltaart met verse krenten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bieslandse Bessenjam
- Boeren Buffolawormen-cake met valappeltjes van het Pelserpad
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gebakken bloedworst met Limburgse appelschijven
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Herfstcake van peer en pompoen
- Japanse duizendknoop-appelcompote uit Ede
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
- Vlierbessencompote met Beemster Hoogstamappel
- Vlierbessensap uit het Vechtdal
- Vlierbessensiroop
- Volle Waddenkwark met duindoornmoes

Verder lezen