Recepten
 

Yoghurt-citroenijs met honing en moerasspirea van het Oudenhorsterpad

Yoghurt-citroenijs met honing en moerasspirea van het Oudenhorsterpad

 
  • 3 dl yoghurt
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram bloemen van moerasspirea* (pluk de bloemen als ze nog niet helemaal open zijn)
  • frambozen
  • geschaafde amandelen

Haal de bloempjes los van de takjes. Houd een paar bloempjes apart om mee te garneren.
Laat de bloempjes vier uur trekken in de helft van de slagroom en zeef ze er daarna uit. Klop de rest van de slagroom stijf. Vermeng de yoghurt met de honing en citroenrasp en giet dit in een (liefst rechthoekige, enkele centimeters hoge) diepvriesdoos. Laat met het deksel op de doos 1 tot 1,5 uur opvriezen.
Klop alles goed op en zet meteen terug in de vriezer. Herhaal dit nog twee keer.

Schep de slagroom door het ijsmengsel. Doe het weer terug in het vriesvak en laat het in 30 tot 60 minuten helemaal bevriezen.
Schep met een ijslepel bolletjes ijs in glazen schaaltjes en garneer met geschaafde amandelen en de apart gehouden bloemetjes.
Schik een handjevol frambozen rondom de bolletjes ijs.

*De bloemen van moerasspirea zijn een beetje bitter en smaken licht naar amandel en honing. Moerasspirea mag niet gebruikt worden door mensen die lijden aan astma of die overgevoelig zijn voor aspirine. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen moerasspirea niet gebruiken.

print recept