Recepten
 

Winterse judasorensoep uit de Millingerwaard

Winterse judasorensoep uit de Millingerwaard

 
  • 20 gram gedroogde of 200 gram verse judasoren
  • olie
  • 1 ui
  • teen knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 stukje gemberwortel
  • gemalen korianderzaad
  • mespunt sambal
  • 3 eetlepels bloem
  • glaasje sherry
  • 1 liter bouillon
  • ketjap manis

Fruit de gesnipperde ui in de olie. Voeg de uitgeperste knoflook, gember, koriander, in zeer dunne reepjes gesneden winterwortel, de in stukje gesneden broccoliroosjes, sambal en de in repen gesneden judasoren toe. Laat een paar minuten zachtjes bakken.

Roer de bloem er door. Laat even pruttelen. Voeg dan de sherry toe en roer, totdat die is gebonden door de bloem. Doe hetzelfde met de bouillon, door telkens een scheut toe te voegen.

Laat een kwartier zachtjes koken en breng op smaak met ketjap en peper.

print recept