Recepten
 

Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

 

Ingrediënten

  • Diverse wilde kruiden, zoals hondsdraf, rode en witte klaver, smalle weegbree, paardenbloem, watermunt, witte dovenetel, vogelmuur. 
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. azijn 
  • 4 eetl. (olijf)olie 
  • roomboter 
  • knoflook
  • peper en zout

Was de kruiden goed. Maak ze droog (slacentrifuge) en meng ze in een slakom. Houd de bloemetjes even apart om het geheel mooi te garneren. Houd ook wat kruiden apart om straks in de kruidenboter te gebruiken. Overgiet de salade met een dressing die je maakt van (olijf)olie, azijn, honing en mosterd. 

Eet hierbij een heerlijk vers landbrood samen met wilde kruidenboter.
De kruidenboter maak je als volgt: snijd of knip de knoflook en kruiden in kleine stukjes. Prak deze door de boter en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Smullen maar!

print recept
andere recepten
Andere recepten
Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen