Recepten
 

Wilde-planten-omelet

Wilde-planten-omelet

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 lente-uitje
  • stengeltjes van de paardenbloem
  • toppen van de brandnetel, madeliefjes, smeerwortel, weegbree, duizendblad, zevenblad (ca. 10 in totaal)
  • 100 g champignons 
  • 20 g boter
  • peper, zout.

Bereiding

Was de blaadjes en het lente-uitje en snijd ze in kleine stukjes. Kook de brandnetels even zodat de ‘prik’ eraf gaat. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Klop de eieren, voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de blaadjes, het lente-uitje en de champignons erdoor. Laat de boter smelten en bak de omelet aan beide kanten op een niet te hoog vuur lichtbruin. 

Lekker met een stukje stokbrood met wat roomboter!

print recept
andere recepten
Andere recepten
Wilde-planten-omelet
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen