Recepten
 

Wilde pannenkoek uit Echten

Wilde pannenkoek uit Echten

 

Ingrediënten

  • 500 gr. bloem
  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • 2 theel. suiker of een zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • snufje peper
  • boter of olie om in te bakken
  • 1 ui
  • verzamelde wilde kruiden

Bereidingswijze

Maak een beslag van eieren, bloem, melk, peper en zout en roer er fijngesneden bladeren door van (bloem)blaadjes van de paardenbloem, brandnetel en hondsdraf. 

Fruit een uitje met wat olie/of boter in een koekenpan.

Verwarm in een andere koekenpan olie of boter en voeg enkele lepels beslag toe. Bak de pannenkoek op een niet te hoog vuur en keer om als de onderzijde gaar is. 

Bak op het laatst nog de gefruite uitjes even mee op de pannenkoek.

Tip: Lekker met een salade van weegbree, kleefkruid, paardenbloem, (bloem)bladeren, witte klaver en vogelmuur. Op deze site vindt u daar verschillende recepten voor. Bijvoorbeeld een frisse Betuwse salade.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen