Recepten
 

Wilde kruidensalade uit de Betuwe

Wilde kruidensalade uit de Betuwe

 

Bij zowel Warmoes als de landwinkel langs de route kunt u de basis voor uw salade kopen. Denk aan sla (u kunt deze bij Warmoes vers zelf uit de tuin halen), rucola, tomaten, paprika, andijvie, spinazie, veldsla etc. Kijk wat op dat moment verkrijgbaar is. In deze salade vult u deze ‘gewone’ ingrediënten aan met wilde uit de berm (wel eerst goed wassen natuurlijk). U vindt de volgende soorten langs de route:

  • smalle weegbreebladeren
  • berkenblaadjes (alleen de allerjongste)
  • paardenbloembladeren
  • veldzuring bladeren
  • rode en witte klaver (jonge blaadjes)
  • paardenbloemen (de gele bloemblaadjes)
  • madeliefjes (de bloemkopjes)
  • rode en witte klaver (de bloemkopjes)
  • korenbloemen (de bloemkopjes)
  • akkerhoningklaver bloemkoppen (geel)

Voor de dressing:

  • 2 delen olijfolie
  • 1 deel azijn (mooi om kruidenazijn met een scheutje balsamico te combineren)
  • vers gemalen zwarte peper
  • theelepel mosterd
  • theelepel honing

Het lekkerst is om van alle wilde ingrediënten een beetje toe te voegen (dus niet teveel van één soort) om zo een heerlijke smaakmix van wilde kruiden te krijgen. Scheidt de wilde bloemen van de wilde bladeren en snijdt de wilde bladeren (na wassen) in stukjes. Meng dit door de gekochte ingrediënten. Roer alle ingrediënten van de dressing flink door elkaar zodat er een egaal mengsel ontstaat en meng dit vlak voor het serveren door de salademix. 

Strooi daarna het bloemenmengsel over de salade en zie daar: een lust voor tong en oog. Eet smakelijk!

print recept
andere recepten
Andere recepten
Wilde kruidensalade uit de Betuwe
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen