
Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes

Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- rode aardappelen, vastkokend (1 kg)
- 2 rode uien
- spekblokjes (150 g)
- 3 el mosterd
- 4 eieren
- 5 takjes peterselie
- 1 krop sla
- zout, peper
- wilde kruiden zoals paardenbloemblad, smeerwortelblad, veldzuring, smalle weegbree en zevenblad.
Bereidingswijze
Was de aardappelen en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.
Was de sla, de wilde kruiden en de peterselie en laat uitlekken. Snijd sla en kruiden in reepjes en snij de peterselie fijn. Pel en snipper de uien.
Bak in een pan de spekblokjes.
Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snij ze fijn.
Giet de aardappelen af en snij ze in blokjes.
Meng de spekjes, eieren, slamengsel, uien en mosterd met de aardappelen. Zout en peper naar eigen smaak toevoegen.
Serveertips
Serveer warm of lauw bij voorkeur. Lekker als bijgerecht voor de barbecue of zomerfeest. Vegetariërs en veganisten kunnen de spekblokjes en eieren vervangen door zongedroogde tomaten of kappertjes.
In plaats van mosterd kun je een vinaigrette op basis van olie en azijn gebruiken.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hartige wilde groentetaart
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Nepkoffie
- Omelet met veldzuring
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Smeerwortelbeignets
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Weegbreevisjes uit Groningen, inspired bij nature
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Wandelroutes
- Lekker Landschap in Heikant!
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Harsloër Foodwalk
- Schutpad-foodwalk
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Tocht om de Noord 'Proefommetje'
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Oudenhorster Foodwalk
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Van kastanje tot boom en andersom
- Glindhorster Foodwalk
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Koken met Rommel
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Doesburgermolen Foodwalk
- Specialiteiten uit het Eemland
- Bieslandse Bessenroute
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Foodwalk Oostkapelle

Fietsroutes
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Heerlijkheden uit Bergen en Egmond
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Rondje West-Krimpenerwaard

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hartige wilde groentetaart
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Nepkoffie
- Omelet met veldzuring
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Smeerwortelbeignets
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Weegbreevisjes uit Groningen, inspired bij nature
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen