Recepten
 

Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes

Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • rode aardappelen, vastkokend (1 kg) 
  • 2 rode uien
  • spekblokjes (150 g) 
  • 3 el mosterd
  • 4 eieren 
  • 5 takjes peterselie
  • 1 krop sla 
  • zout, peper
  • wilde kruiden zoals paardenbloemblad, smeerwortelblad, veldzuring, smalle weegbree en zevenblad.

Bereidingswijze

Was de aardappelen en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. 
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. 
Was de sla, de wilde kruiden en de peterselie en laat uitlekken. Snijd sla en kruiden in reepjes en snij de peterselie fijn. Pel en snipper de uien.
Bak in een pan de spekblokjes. 
Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snij ze fijn. 
Giet de aardappelen af en snij ze in blokjes.

Meng de spekjes, eieren, slamengsel, uien en mosterd met de aardappelen. Zout en peper naar eigen smaak toevoegen.

Serveertips

Serveer warm of lauw bij voorkeur. Lekker als bijgerecht voor de barbecue of zomerfeest. Vegetariërs en veganisten kunnen de spekblokjes en eieren vervangen door zongedroogde tomaten of kappertjes.
In plaats van mosterd kun je een vinaigrette op basis van olie en azijn gebruiken. 

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen