Recepten
 

Wilde groentetaartjes uit Dreischor

Wilde groentetaartjes uit Dreischor

 

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 50 gram wilde groenten zoals brandnetel, zevenblad, vogelmuur, dovenetel, melganzenvoet
  • 12 boterhammen
  • 40 gr. zachte boter 
  • scheut melk 
  • 2 eieren 
  • 1,25 dl. room of crème fraîche
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • geraspte kaas
  • snufje zout en peper.

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Vet de muffinvormpjes in.
Steek uit de boterhammen rondjes van ongeveer 8 cm. Rol de rondjes plat met een deegroller en bestrijk ze met boter aan beide kanten. Druk ze in de vormpjes en bak ze 10 minuten in de oven lekker knapperig. Haal ze er dan uit en zet de oven op 180 graden. 

Fruit het uitje met de knoflook en de wilde, goed gewassen en fijngesneden groenten. Meng de eieren met de room/ crème fraîche en een scheut melk. Breng op smaak met zout en peper.
Meng dan de groente er doorheen en doe het in de muffinvormpjes. Bestrooi met kaas. 

Bak de taartjes ongeveer 25 minuten en eet ze warm! Lekker !

print recept
andere recepten
Andere recepten
Wilde groentetaartjes uit Dreischor
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen