Recepten
 

Wilde Drentse boerengroentesoep

Wilde Drentse boerengroentesoep

 

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theel. kerrie
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • vergiet vol wilde kruiden, bijvoorbeeld vogelmuur, hondsdraf (klein beetje), brandnetel, weegbree
  • 1 aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • peper, zout en eventueel verse tuinkruiden zoals peterselie, lavas, tijm en oregano.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui, verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui goudbruin.

Pers de knoflook in de knijper en voeg deze toe. Voeg kerrie, paprikapoeder en korianderzaad toe en roerbak het geheel één minuut op een laag vuur.

Snijd de goed gewassen wilde kruiden in stukjes en voeg deze toe. Schenk de bouillon erbij en voeg eventueel tuinkruiden toe. Laat de soep 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

Ter variatie kunt u een klein bekertje crème fraîche toevoegen en de soep pureren met de staafmixer.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen