Routes
 

Weldadig Landgoed Stroink

Weldadig Landgoed Stroink

 
Wandelroute vanuit Enschede (1,3 km)
 
Oogsttijd: juni - februari
 
Ingrediënten: appels, tamme kastanjes, bramen, framboos, walnoten
 
Startpunt

Landgoed Stroink, parkeerplaats Buursestraat, Enschede. 

Het startpunt is met het openbaar vervoer te bereiken vanuit station Enschede: neem de bus naar Helmerhoek en stap uit bij halte Reulver. Vanaf daar loop je in 5 minuten naar het Stroink.

Routebeschrijving

Vertrek vanaf de parkeerplaats en sla bij informatiebord rechtsaf. Bij de volgende splitsing linksaf.
Bij het bankje het smalle pad lang de beek volgen en doorlopen tot voormalig voetbalveld. Aan het einde van dit perceel steek je aan de linkerzijde de beek over en volg je linksaf het fietspad.

Aan het einde van het fietspad rechts aanhouden richting boerderij (Dragomheart), waar je op het erf links aanhoudt. 
Via het klinkerpad loop je rechtdoor weer terug naar de parkeerplaats.

Tijdens de route passeer je de buurtboomgaard. Hier kun je ingrediënten plukken voor smakelijke muffins!

Deze route is samengesteld door Landschap Overijssel.

Bijzonderheden

Laat je verrassen door dit parkachtige natuurgebied met heldere lijnen en fraaie doorkijkjes naar weiden, bos met fraaie bosranden, poelen, lanen en paden. En dit grenzend aan de stad Enschede! Met ook nog een echt speelbos is dit landgoed voor jong en oud het bezoeken zeker waard. Ga eens op zoek naar de beek en loop via het vlonderpad over de natte delen van ’t Stroink. Voor Lekker Landschap is hier een prachtige buurtboomgaard aangeplant. 


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Enschede (1,3 km)
wanneer oogstenOogsttijd
juni - februari
streekrecepten
Streekrecept
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen