Recepten
 

Waterpeper fruitsalade van het Aderwinkelpad

Waterpeper fruitsalade van het Aderwinkelpad

 

Voorgerecht
Waterpeper groeit op natte, voedselrijke plaatsen, zoals langs sloten en vijvers, in moerasbos, langs drassige bospaden en in weilanden. De bladeren en stengels smaken naar peper en zijn te gebruiken in salade, soep en pesto waar gewone peper te uitgesproken van smaak is. Waterpeper mag maar kort meekoken. Van de waterpeper kan zomer en winter geoogst worden.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 4 avocado’s 
  • 1 mango
  • ½ witte ui 
  • 1 limoen 
  • 1 eetlepel sojasaus
  • enkele blaadjes waterpeper 
  • enkele blaadjes koriander 
  • handje pecannoten
  • tortilla chips, naturel

Bereiding 
Bak de kipfilet gaar en snijd deze in reepjes.
Halveer de avocado met schil en al, verwijder de pit en haal beide helften in hun geheel uit de schil. Snijd de helften in blokjes.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de ui en hak deze fijn.
Meng het sap van de limoen met de sojasaus en laat de ui één uur weken in het mengsel. Gooi daarna het mengsel weg.
Hak waterpeper en koriander fijn en meng met het sap van de andere limoen.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg een handje pecannoten toe.

Serveer met tortilla chips. 

print recept