Recepten
 

Vruchtentaart uit Zeewolde

Vruchtentaart uit Zeewolde

 

Vruchtentaart

Heerlijke taart met room en vers fruit

Ingrediënten

  • eigengemaakte (cake)taartbodem (Voor een supersnelle versie kunt u ook een kant-en-klare taartbodem kopen in de supermarkt)
  • 600 ml (volle) melk
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr fijne tafelsuiker (of basterdsuiker)
  • 50 gr bloem (gezeefd)
  • vers fruit b.v. framboos, aalbes en aardbeien met een beetje suiker aangezoet


Voorbereiding
Maak een cakebodem of leg de kant-en-klare bodem op een platte schaal.
De room: zet de melk met de vanillesuiker op het vuur en laat heet worden (tegen het kookpunt). Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot een romige massa.
Doe de gezeefde bloem erbij en blijf even goed doorkloppen.
Schenk de hete melk in een dun straaltje bij het eiermengsel en blijf goed roeren.
Giet het mengsel terug in de pan en breng op een laag vuurtje aan de kook.
Laat het mengsel 2 à 3 minuutjes zacht koken. Let op: tijdens het koken goed blijven roeren.


Verdeel de warme room over de taartbodem, strijk glad met de achterkant van een lepel.
Laat de taart afkoelen en bedek de taart met een laag vers fruit.

Voilà, een heerlijke vruchtentaart waarmee je naar hartenlust kunt variëren.
Eet smakelijk!!

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen