
Vruchtentaart uit Zeewolde

Vruchtentaart uit Zeewolde
Vruchtentaart
Heerlijke taart met room en vers fruit
Ingrediënten
- eigengemaakte (cake)taartbodem (Voor een supersnelle versie kunt u ook een kant-en-klare taartbodem kopen in de supermarkt)
- 600 ml (volle) melk
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gr fijne tafelsuiker (of basterdsuiker)
- 50 gr bloem (gezeefd)
- vers fruit b.v. framboos, aalbes en aardbeien met een beetje suiker aangezoet
Voorbereiding
Maak een cakebodem of leg de kant-en-klare bodem op een platte schaal.
De room: zet de melk met de vanillesuiker op het vuur en laat heet worden (tegen het kookpunt). Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot een romige massa.
Doe de gezeefde bloem erbij en blijf even goed doorkloppen.
Schenk de hete melk in een dun straaltje bij het eiermengsel en blijf goed roeren.
Giet het mengsel terug in de pan en breng op een laag vuurtje aan de kook.
Laat het mengsel 2 à 3 minuutjes zacht koken. Let op: tijdens het koken goed blijven roeren.
Verdeel de warme room over de taartbodem, strijk glad met de achterkant van een lepel.
Laat de taart afkoelen en bedek de taart met een laag vers fruit.
Voilà, een heerlijke vruchtentaart waarmee je naar hartenlust kunt variëren.
Eet smakelijk!!


Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Drentse Bosbessentaart
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Limburgse pruimenchutney
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos

Wandelroutes
- Bieslandse Bessenroute
- Weldadig Landgoed Stroink
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Wildplukwandeling Wieringen
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Schutpad-foodwalk
- Van kastanje tot boom en andersom
- Kruiden en verse vis in IJmuiden
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Reuzensmulroute
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Harsloër Foodwalk
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Sweikhuizen wandelroute
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Plukroute Hank
- Oudenhorster Foodwalk
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Rondom Boerakker
- Specialiteiten uit het Eemland

Fietsroutes

Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- Drentse Bosbessentaart
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Limburgse pruimenchutney
- Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos

Verder lezen