Recepten
 

Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard

Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard

 

Ingrediënten

  • boter of olie
  • bloem
  • 3 liter bouillon (zelf getrokken, of van poeder of blokje)
  • wilde kruiden 
  • peper en zout
  • eventueel room

Smelt een klontje boter of gebruik olie, voeg een gelijk deel bloem toe en meng dit al roerend door de boter totdat het één massa is. 

Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de wilde kruiden toe. Je kunt hiervoor allerlei kruiden gebruiken zoals de jonge blaadjes van smeerwortel, zevenblad, paardenbloem, madeliefjes, wat hondsdraf, herderstasje, duizendblad, weegbree, klein hoefblad, longkruid, pinksterbloem, bosaardbei en/of nagelkruid. 

Laat 15 min. koken, voeg naar smaak peper en zout toe en een scheutje room voor de liefhebber. Wil je de soep iets dikker dan kun je ook een aardappel meekoken en fijnmaken.

Bron: www.degroenling.net

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen