Recepten
 

Vogelmuursoep

Vogelmuursoep

 

Ingrediënten

Uit het veld (of uit je tuin):

  • 2 bundeltjes vogelmuur, gewassen en fijngeknipt zonder de harde steeltjes

Uit de winkel of uit eigen voorraad:

  • 1 ½ liter groentebouillon (zelfgemaakt of van blokje of poeder)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 of 2 geschilde aardappel(s) in blokjes
  • zout en peper uit de molen
  • zure room, slagroom of kookroom

Voeg bij de bouillon de blokjes aardappels, de gesnipperde ui, de geperste knoflook en het grootste deel van de vogelmuur. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes doorsudderen. Pureer de soep met de staafmixer. 

Maak je soep op smaak met zout en peper. Serveer direct met wat room en de rest van de vogelmuur erover gestrooid. 

Eet smakelijk!

print recept