Recepten
 

Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt

Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt

 

Voor de sorbet:

  • Ongeveer 6 vlierbloesemschermen
  • sap van 1 citroen
  • 125 gram suiker
  • 2,5 dl water
  • eventueel een eiwit

Voor de garnering:

  • Ongeveer 4 aardbeien per persoon
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 handvol watermuntblaadjes

Breng het water met de suiker aan de kook, laat even doorkoken. Haal van het vuur en hang er de bloesemschermen in. Laat een uurtje trekken. Haal de schermen er uit. Er mogen best wat bloemetjes achterblijven in het water. Roer het citroensap er door. Doe het afgekoelde aftreksel in een sorbetière of in de diepvries. In dat laatste geval regelmatig doorroeren. Eventueel als het ijs half bevroren is een geklopt eiwit erdoorheen stapelen voor een luchtige sorbet. Een half uur voor het serveren het ijs uit de diepvries halen.

Was de aardbeien, dep ze droog, snijdt ze doormidden en hussel daar de suiker en de gehakte muntblaadjes doorheen. Laat even intrekken. Schep de aardbeien op bakjes met de vlierbloesemsorbet en serveer direct.

print recept