
Recepten
Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop
- 30 à 40 vlierbloesemschermen
- 1 ½ kilo rietsuiker
- 3 biologische citroenen
- 1 liter water
- 30 gram citroenzuur of wijnsteenzuur (te koop bij de apotheek of drogist)
De bloemen bij droog weer plukken en boven een flinke kom of pot afknippen. Suiker erop strooien en de in partjes gesneden citroenen er bovenop leggen. Kokend water opgieten en alles doorroeren. Vier dagen laten staan op een koele donkere plek, af en toe roeren.
Na 4 dagen door een vergiet met een schone en natte doek gieten. Het citroenzuur in een beetje kokend water oplossen en met de vlierbloesemsiroop vermengen.
De siroop in met heet sodawater omgespoelde flessen doen en goed afsluiten.


Andere recepten
- Frisse HUGO
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Wandelroutes
- Plukroute Lelystad
- Aderwinkel Foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Bieslandse Bessenroute
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Schutpad-foodwalk
- Plukroute Hank
- Pluk's Hasselbraamroute
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Hèjs Rundje
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Paradyske Foodwalk
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt

Fietsroutes

Andere recepten
- Frisse HUGO
- Limburgse vlierbloesem
- Nijmeegse vlierbloesemijsjes
- Schutpad-vlierbloesemijs met banaan
- Vlierbloesemchampagne uit De Peel
- Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland
- Vlierbloesempannenkoeken van het Aderwinkelpad
- Vlierbloesemsiroop uit het Vechtdal
- Vlierbloesemsorbet met aardbeien en watermunt
- Zoete of hartige bladerdeegstengels uit Almere

Verder lezen