Recepten
 

Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland

Vlierbloesempannenkoeken uit West-Friesland

 

Ingrediënten:
v
oor 2-3 personen

  • grote schaal vlierbloesemschermen (ong. 20) waarvan de bloemen open zijn
  • 250 gr bloem (van De Molenwiek of Molen de Krijgsman)
  • 600 ml melk
  • 2 grote eieren
  • snufje zout
  • boter of olie om in te bakken
  • jam (van Jam&Zo)
  • suiker en kaneel ter garnering  

Bereiding:

Zeef de bloem en mix deze samen met het zout en de helft van de melk. Voeg één voor één de eieren toe, blijf tussendoor roeren. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe. Het beslag hoort iets dunner te zijn dan normaal pannenkoekenbeslag.

Schud de bloesemschermen uit om vuil en insecten te verwijderen. Doe wat boter of olie in een hete koekenpan en schenk hier een lepel beslag in. Leg direct een vlierbloesemscherm met de steel naar boven in het beslag. Bak op laag vuur totdat het beslag gaar is. Garneer met bijvoorbeeld jam, suiker of kaneel en serveer.

print recept