Recepten
 

Versuikerde rozenblaadjes van Pluk's smulroute

Versuikerde rozenblaadjes van Pluk's smulroute

 

IngrediĆ«nten: 

  • verse rozenblaadjes of andere eetbare bloemen
  • fijne witte suiker (geen poedersuiker)
  • eiwit
  • een kwastje
  • bakpapier

Bereiding: 

  • Klop het eiwit goed los.
  • Bestrijk de bloemen met behulp van het kwastje met het eiwit.
  • Strooi een fijn laagje suiker over de bloemen, zo dat ze helemaal bedekt zijn.
  • Leg de bloemen op het bakpapier op een rooster en laat ze een paar dagen drogen.

Bewaar de droge bloemen of bloemblaadjes in een goed afsluitbare pot of doos.

Tip: eet de versuikerde bloemen in plaats van een snoepje of gebruik ze als garnering op een taart.

Versuikerde rozenblaadjes zijn heerlijk samen met versuikerde muntblaadjes. Een prachtig kleurrijke en lekkere combi met bijvoorbeeld verse bessen op een eigen gebakken taart.

print recept