Recepten
 

Veluwse wildplukquiche

Veluwse wildplukquiche

 

Ingrediënten

  • 200 gr. speltmeel (’t Schuurtje)
  • 100 gr. roomboter/margarine
  • 1 bekertje crème fraîche (200 ml)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • olie
  • 1 ui
  • 5 asperges, geschild (Veluwse Aspergeboerderij) of buiten het aspergeseizoen 1 courgette (’t Schuurtje)
  • 1 flinke bos wildplukgroenten (bijvoorbeeld brandneteltopjes, vogelmuur en zevenblad)
  • 6 biologische eieren (’t Schuurtje)
  • 100 gr. Monchou of zachte geitenkaas 
  • 100 gr. geraspte oude Remeker kaas (’t Schuurtje)
  • eventueel tijmhoning om te serveren (’t Schuurtje)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kneed de roomboter door het meel. Voeg een snufje zout, bakpoeder een eetlepel melk en een scheutje water toe en kneed tot het een soepel deeg is.
Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier. Druk het deeg in de vorm tot het een gelijkmatige dunne laag vormt. Bak het deeg 8 minuten in de oven.

Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui, snijd asperges of courgette in stukjes, was de wildplukgroenten grondig en snijd ze fijn. Fruit de ui in de olie en bak de asperges of courgette even mee. Voeg dan de wildplukgroenten toe en haal de pan van het vuur.

Kluts de eieren in een schaal en prak de Monchou of de zachte geitenkaas erdoor. Roer de crème fraîche erdoor en een snuf zout.

Voeg de groenten toe, meng door elkaar en schep alles in de springvorm. Strooi de geraspte oude Remeker kaas over de quiche. Bak de quiche in 35 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Eet smakelijk! 

Tip: Het is lekker om een klein beetje tijmhoning op de quiche te gieten voor je hem serveert, vooral als je geitenkaas hebt gebruikt i.p.v. Monchou.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen