Recepten
 

Veluwse Bonte Bloemensalade

Veluwse Bonte Bloemensalade

 

Voor een salade met veel eetbare bloemen kun je natuurlijk oneindig variëren. Vooral ook afhankelijk van wat zich er voordoet in tuin en nabije bossen en velden. De ingrediënten in dit recept zijn dus slechts een suggestie. Bij landwinkel ’t Schuurtje in Lunteren is een veldje ingezaaid met wilde eetbare bloemen: leuk voor de bijen maar ook leuk voor uzelf. Hier kunt u de voorbeelden uit dit recept vinden. Daarnaast kunt u in het winkeltje seizoensgroenten kopen voor de basis van de salade.

Ingrediënten

  • 10 komkommerkruid bloemetjes 
  • 5 teunisbloemen
  • 2 klaprozen
  • 10 wilde cichorei bloemetjes
  • 5 bloemen van het kaasjeskruid
  • enkele blaadjes veldzuring 
  • wilde marjolein
  • tuinmelde bladeren
  • 2 goudsbloemen
  • venkelgroen
  • look zonder look sprietjes
  • gemengde groene sla van bijvoorbeeld rucola, kropsla, enkele duizendblad blaadjes

Dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd (’t Schuurtje)
  • peper en zout

Was de sla en de bloemen (apart) als je dat nodig vindt en droog ze goed in een slacentrifuge. Scheur de groene sla, de melde en veldzuring in stukjes. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, peper en zout. Doe de gehakte marjolein, look zonder look en venkelgroen erdoor en meng de dressing vlak voor het opdienen door de salade. 

Strooi de gewassen bloemen over de salade en eet smakelijk (en mooi!).

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen