Recepten
 

Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof

Vegetarische herfstschotel van De Beukenhof

 

Ingrediënten

  • 500 g pompoen blokjes ( maak blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm)
  • 1 pastinaak in blokjes gesneden
  • 500 g preiringen
  • 250 gram gesneden witte kool
  • 250 gram gekookte schoongemaakte tamme kastanjes*
  • 400 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2,5 dl paddenstoelenbouillon van een blokje
  • evt een knoflookteentje klein gesneden 
  • evt een paar takjes koriander
  • zout peper 
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels olijfolie


Verhit in een ruime pan de olijfolie en fruit de gesneden prei met de knoflook.

Voeg de kastanjechampignons toe en laat 5 minuten mee smoren. Af en toe alles omscheppen.

Voeg dan de blokjes pompoen en pastinaak toe en laat nog 5 minuten smoren (weer af en toe alles omscheppen).
Voeg zout, peper, de komijnzaadjes en de kerriepoeder en evt de koriander toe.
Breng alles over in een ruime ingevette ovenschaal of aardewerken pot, schep er de gesneden kool en gekookte kastanjes door.

Overgiet de massa met de bouillon.

Strooi er de pompoenpitten overheen

Dek de schaal toe en laat het gerecht een voorverwarmde oven op 180°C in ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes gaar stoven. Controleer of de schotel gaar is door er met een vork in te prikken.

Warm opdienen met rijst of aardappelkroketjes

*Zelf geraapte kastanjes in de schil kook je 15 min in ruim kokend water.

print recept