Recepten
 

Veeninger struinsoep

Veeninger struinsoep

 

Ingrediënten

  • 100 gram wilde kruiden (duizendblad, veldzuring, dovenetel, zevenblad, paardebloemblad, smalle weegbree, brandneteltoppen.)
  • madeliefjes (handjevol) 
  • 2 uien
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 wortelen (in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 liter groentebouillon
  • eventueel pompoenblokjes, aardappelblokjes ( 2 aardappelen)

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de blokjes ui glazig. Voeg de aardappel en wortel toe. Voeg de hete bouillon toe en de zaadjes. Breng aan de kook en laat het circa 15 min zachtjes doorkoken. 

De wilde kruiden goed wassen en fijn scheuren. Voeg weegbree iets eerder toe dan de rest van de kruiden.

Dien de soep op in kommen en garneer met de peterselie en madeliefjes.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen