Recepten
 

Utrechtse wraps met wildernis-biefstukreepjes

Utrechtse wraps met wildernis-biefstukreepjes

 

Benodigdheden voor 4 dunne wraps:

  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 200 ml water
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 tl grove mosterd
  • 4 el geraspte pecorino kaas
  • 2 handjes slabladeren
  • een gebraden wildernisvlees-biefstuk in smalle reepjes

Bereidingswijze:

Boekweit is geen graan maar bloemzaad. Pluk het zaad voorzichtig, later in het seizoen laat de plant het zaad gemakkelijk vallen. Droog het zaad op een plaat in een warme (80°C) oven en maal het kort in de keukenmachine. Daarna kan het gezeefd worden.

Meng het meel, het ei, zout en water en meng dit tot een beslag. Bak van dit beslag in een koekenpan 4 wraps.

Roer de mayonaise en de mosterd door elkaar.

Besmeer de boekweit-wraps met de mosterd-mayonaise en beleg met de biefstukreepjes, sla en pecorino kaas.

Rol de wraps op en vouw de uiteinden naar binnen tijden het oprollen

print recept