Recepten
 

Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool

Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool

 
  • grote kom wilde kruiden (bijv. duizenblad,veldzuring, dovenetel, zevenblad, paardenbloemblad, (smalle) weegbree en kleine veldkers)
  • bieslook
  • 1 zoetzure appel
  • 1 wortel
  • handje zuurkool
  • madeliefjes

Voor de dressing:

  • sap van een halve citroen
  • evenveel olijfolie
  • 1 eetlepel perendiksap
  • mespunt mosterd
  • scheut tamari

Wilde planten uitzoeken, goed wassen en droogdeppen tussen een schone theedoek. Snijd alles heel fijn.

Sausje kloppen van citroen en olie – diksap, mosterd en tamari toevoegen.

Verwijder het klokhuis en rasp de appel (met schil) grof. Wortel zeer fijn raspen. Zuurkool grof hakken en evt. teveel zout net eraf spoelen. Wilde groenten mengen met de appel-wortel-zuurkool en fijngesneden bieslook. Meng de dressing erdoor en laat alles nog een half uur staan, dat komt de smaak ten goede.

Klein beetje salade op ieders bord en versieren met een paar madeliefjes. Ook lekker op een boterham.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen