Recepten
 

Terrine van kastanjes en champignons

Terrine van kastanjes en champignons

 

Een recept uit Van de kastanje van Ria Loohuizen. Het is natuurlijk leuk om dit recept te bereiden met bijvoorbeeld zelfgeoogste cantharellen. Maar kastanjechampignons zijn een prima (en veilige) vervanger.

  • 350 gr. kastanjes
  • 50 gr. boter
  • 1 ui
  • 100 gr. champignons
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak

Bereiden

Kerf de kastanjes in, kook ze 5 minuten in water, schil ze en kook de gepelde kastanjes nog een kwartier tot twintig minuten in een bodempje water. Pureer de kastanjes met een eetlepel van het kookvocht.
Fruit de gesnipperde ui in de helft van de boter. Voeg de in plakjes gesneden paddenstoelen toe en laat ze tien tot vijftien minuten zachtjes bakken. Doe de kastanjepuree samen met de rest van de boter bij de uiten en paddenstoelen. Roer alles door elkaar en breng het op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.
Doe het mengsel in een aardewerken schaaltje en versier met de jeneverbessen en laurierblaadjes. Laat minstens vijf uur opstijven in de koelkast. 

Serveer het op kamertemperatuur met geroosterd brood en augurkjes of vlierbessenchutney. Lekker als borrelhapje, voor- of bijgerecht.

print recept