Recepten
 

Terrine van kastanjes en cantharellen

Terrine van kastanjes en cantharellen

 

Een recept uit Van de Kastanje van Ria Loohuizen. Het is natuurlijk het leukste dit gerecht te maken met zelfgeoogste cantharellen. Maar (kastanje)champignons uit de winkel volstaan ook.

  • 350 gram kastanjes
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 100 gram cantharellen of champignons
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Kerf de kastanjes in, kook ze vijf minuten in water, schil ze en kook de gepelde kastanjes nog een kwartier tot twintig minuten in een bodempje water. Pureer de kastanjes met een beetje (een eetlepel) van het kookvocht.

Fruit de gesnipperde ui in de helft van de boter. Voeg de in plakjes gesneden paddenstoelen toe en ze laat tien tot vijftien minuten zachtjes bakken. Doe de kastanjepuree samen met de rest van de boter bij de uien en paddenstoelen. Roer alles door elkaar en breng het op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat. Doe het mengsel in een aardewerken schaaltje en versier met de jeneverbessen en laurierblaadjes. Laat minstens vijf uur opstijven in de koelkast.Serveer het dan op kamertemperatuur met geroosterd brood en augurkjes of (vlierbessen)chutney, als borrelhapje, voor- of bijgerecht.

print recept