Recepten
 

Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus

Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus

 

Voor de brandnetelsaus:

  • vergiet vol brandneteltopjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 deciliter crème fraîche

Verder nodig:

  • 200 gram belegen geitenkaas
  • Tagliatelle van speltmeel of andere pasta (macaroni of spaghetti)

Doe de brandneteltopjes een paar seconden in een pan met kokend water. Giet af in een vergiet. Snijd de brandneteltopjes fijn.

Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie. Pers het teentje knoflook er boven uit en bak een paar minuten met de brandneteltopjes.

Breng op smaak met peper, zout, wat geraspte nootmuskaat en de room. Zet even de staafmixer er op.

Serveer met de geraspte kaas bij de gare pasta.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen