Routes
 

Struinen door het lekker landschap van Veeningen

Struinen door het lekker landschap van Veeningen

 
Wandelroute vanuit Veeningen (8,3 km)
 
Oogsttijd: het hele jaar
 
Ingrediënten: madeliefje, appels, brandnetel, dovenetelblad (paars), dovenetelblad (wit), duizendblad, paardenbloemblad, smalle weegbree, veldzuring, zevenblad
 
Startpunt

Het Markehuus, Dorpshuisstraat 43 in Veeningen

Routebeschrijving

Langs een groot deel van de route kunt u wilde kruiden verzamelen voor een gezonde Veeninger struinsoep.

Vanuit het dorpshuis gaat u rechtsaf. Bij de ingang van de speeltuin de iPadWEG volgen (zie bordjes). Langs het insectenhotel en de bordjes iPadWEG blijven volgen.

Op kruising (bij specht) rechtsaf slaan. Bij de 'houten fotolijst' weer rechtsaf. Aan het einde van het zandpad slaat u linksaf tot knooppunt 19 waar u richting Fort gaat. Bocht naar links volgen. 

Bij het bord naar het pontje rechtsaf het pad volgen. U steekt over met het pontje (het eerste voetveer van Drenthe!) en loopt daarna rechtsaf langs het water. Aan het einde van het pad neemt u rechtsaf de asfaltweg en volgt deze tot knooppunt 18, waar u linksaf de bossingel ingaat.

Linksaf het bordje volgen. Aan het einde van het bospad neemt u rechtsaf de zandweg langs water. Steek het fietspad en de asfaltweg over en volg het pad rechts van het water.

Bij knooppunt 34 slaat u rechtsaf en volgt de zandweg tot aan de driesprong. Hier slaat u rechtsaf en volgt de bordjes van de wandelroute. 

Aan het einde van de zandweg (knooppunt 21) rechtsaf slaan en de kruising oversteken. Bij knooppunt 16 linksaf het fietspad volgen en na het hek meteen rechtsaf het bos in waar u rechts aanhoudt.

Aan uw linkerhand ligt de dorpsboomgaard/ moestuin. Vanuit de boomgaard gaat u linksaf en vervolgt de zandweg. Aan het einde van het pad rechtsaf richting het dorpshuis. Hier eindigt de wandeling.

Deze Foodwalk werd voor u samengesteld door de Werkgroep Veeningen, ondersteund door Landschapsbeheer Drenthe.

Bijzonderheden

U kunt ook een folder van de route downloaden.


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Veeningen (8,3 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
streekrecepten
Streekrecepten
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen