Recepten
 

Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond

Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond

 

Voor 4 personen

  • 1 biologische kip
  • 750 ml blond abdijbier (Abdij van Egmond)
  • 3 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • paar stengels bleekselderij
  • 2 sneetjes ontbijtkoek
  • 1 kg appels
  • handvol vlierbessen
  • 1 citroen (sap van)
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 g boter
  • 1 el bloem
  • pittige mosterd
  • peper
  • zout

Bestrooi de kip met bloem. Bak bruin in de helft van de boter en haal uit de pan.

Snipper de uien grof. Fruit ze in de rest van de boter. Leg er de kip uit erop. Voeg de in repen gesneden groenten toe en bak kort mee. Blus met het bier en voeg tijm en laurier toe.

Besmeer de sneetjes ontbijtkoek met de mosterd en leg ze bovenop de kip. Laat anderhalf uur afgedekt op een zacht vuurtje stoven. Schep af en toe om. Voeg na 1 uur en een kwartier de vlierbessen toe.

Schil de appelen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de appelpartjes in een stoofpan en besprenkel met het citroensap. Voeg 2 el water, de vanillesuiker en de suiker toe en laat op een zacht vuurtje stoven tot de appelen tot moes koken. Roer regelmatig om, voeg eventueel wat extra water toe als de appelen dreigen aan te branden.

Serveer het stoofpotje met de appelmoes.

print recept
Stoofpotje van kip met vlierbessen en bier van de abdij van Egmond
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen