Recepten
 

Sorbet van moerasspirea

Sorbet van moerasspirea

 
  • 5 takjes bloeiende moerassspirea (pluk de bloemen als ze nog niet helemaal open zijn)
  • 1 deciliter citroensap
  • 2 1/2 deciliter water
  • 250 gram suiker
  • 1 eiwit

Breng het water met de suiker aan de kook en haal de pan van het vuur zodra de suiker opgelost is. Hang er de moerasspirea in, met de takjes naar boven. Leg er een deksel op en laat het een uurtje trekken. Haal de bloesem eruit (per ongeluk achtergebleven bloesempjes mogen blijven zitten) en voeg het citroensap toe. Doe dit in een kom met het eiwit en klop het mengsel met een mixer schuimig. Giet alles in de ijsmachine of zet het in een bak in de diepvries en roer de sorbet in wording om het half uur goed door tot hij helemaal bevroren is. 

*De bloemen van moerasspirea zijn een beetje bitter en smaken licht naar amandel en honing. Moerasspirea mag niet gebruikt worden door mensen die lijden aan astma of die overgevoelig zijn voor aspirine. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen moerasspirea niet gebruiken.

print recept