Recepten
 

Smeerwortelbeignets

Smeerwortelbeignets

 

Ingrediƫnten:

  • 100 gram bloem
  • 1.5 dl lauw water
  • smeerwortel bladeren
  • 1 ei
  • snufje zout, cayennepeper
  • hete olie om te frituren

Bereiden

Scheid dooier en eiwit. Zeef bloem en zout in een kom, voeg eidooier en water toe en meng alles met een houten lepel langzaam en goed door elkaar. Laat een poosje staan. 

Klop het eiwit tot een stijf schuim en spatel dit door het beslag. 

Neem een kleine hoeveelheid smeerwortelbladeren, was ze en droog ze met keukenpapier. Doop ze in het beslag en frituur ze in hete olie tot ze goud bruin van kleur zijn. Laat ze uitlekken op keuken papier. 

Voor serveren bestrooien met zout en cayennepeper (of doe zout & cayennepeper door het beslag).

print recept