Recepten
 

Schutpad-vlierbloesemijs met banaan

Schutpad-vlierbloesemijs met banaan

 

Knip de bloesems voorzichtig af met een schaar in de ochtend op een warme droge dag. Gebruik alleen schermen waarvan alle bloemen zijn uitgekomen. Deze bloemen bevatten het meeste stuifmeel en dus de meeste geur en smaak. Knip de schermen zo kort mogelijk op de steel af en verwijder alle groene steeltjes. Schud de bloesems even uit om eventuele insecten kwijt te raken. Doe dit niet te wild, anders schud je ook het stuifmeel eruit!

Ingrediënten 

  • 1 handjevol vlierbloesems zonder steeltjes 
  • de geraspte schil van 1 biologische citroen 
  • ca. 250 ml water
  • 2 rijpe bananen 
  • 2 eetlepels honing 
  • 1 theelepel kaneelpoeder 
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram aardbeien

Bereiding 

1. Doe de vlierbloesems en de citroenrasp in een glazen pot en schenk hier kokend water overheen.
2. Doe het deksel op de pot en laat deze een nacht staan.
3. Giet het mengsel door een zeef en vang het water op. De bloesems worden verder niet gebruikt en kunnen op de composthoop worden gegooid.
4. Voeg de bananen, honing, kaneel en gember aan het water toe en pureer alles met de staafmixer.
5. Giet de puree in een diepvriesdoos en zet deze in de vriezer. 6. Laat met het deksel op de doos 1 tot 1,5 uur bevriezen, roer alles goed door met een vork en zet meteen terug in de vriezer. Herhaal dit enkele keren totdat de gewenst dikte bereikt is.
7. Schep met een ijslepel bolletjes ijs in glazen schaaltjes en garneer met schijfjes aardbei.

print recept