Recepten
 

Schutpad-soep van wilde groenten

Schutpad-soep van wilde groenten

 

Ingrediënten 

  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • olijfolie
  • 1 wortel, in stukjes 
  • 1 theelepel kerrie 
  • 1 theelepel korianderzaad 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • vergiet vol wilde groenten, bv zevenblad, dovenetel, hondsdraf, kleefkruid, vogelmuur, brandnetel, weegbree 
  • 1 liter groentebouillon 
  • eventueel verse tuinkruiden zoals peterselie, lavas, tijm en/of oregano
  • peper, zout
  • klein bekertje crème fraîche

Bereiding 

1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook en fruit beide in de olie goudbruin.
2. Bak de wortelstukjes even mee en voeg kerrie, paprikapoeder en korianderzaad toe.
3. Was de wilde groenten en snijd ze in stukjes. 
4. Voeg de wilde groenten en de bouillon en eventueel verse tuinkruiden toe en laat de soep 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Voeg een klein bekertje crème fraîche toe en pureer de soep met de staafmixer.

Serveer met warm stokbrood met geraspte kaas.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen