Recepten
 

Schutpad-omelet met tomaat en duizendblad

Schutpad-omelet met tomaat en duizendblad

 

Ingredi├źnten 

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 prei 
  • 4 lente-uitjes 
  • 1 teentje knoflook 
  • 150 gram gemengde jonge blaadjes en bloemhoofdjes van duizendblad
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 eieren 
  • 2 eetlepels melk 
  • snufje zout en peper
  • 200 gram cherrytomaten 
  • een paar blaadjes peterselie

Bereiding 

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 minuten in water met zout.
2. Was de prei en de lente-uitjes en snijd deze in ringen.
3. Was de blaadjes van het duizendblad en verwijder de nerven. 4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de in ringen gesneden prei en uitjes samen met de blaadjes en bloemhoofdjes van het duizendblad 5 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak deze 2 minuten mee.
5. Klop de eieren los met de peper, zout en de melk. Giet over het aardappelmengsel.
6. Halveer de tomaten en voeg deze toe met de snijkant naar boven.
7. Strooi de fijngesneden peterselieblaadjes er overheen.
8. Zet het vuur laag en bak de aardappelomelet met een deksel op de pan 15-20 minuten tot de bovenkant is gestold. Doe een deksel op de pan en laat de omelet op een zacht vuurtje gaar worden zonder de omelet te keren.

Snijd de omelet in punten en verdeel over de borden.

Tip Het is mogelijk de omelet een dag van tevoren te bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 15 minuten in de oven op 190 ┬░C. De omelet is koud ook lekker. 

print recept