Recepten
 

Sallandse soep van tamme kastanjes

Sallandse soep van tamme kastanjes

 

Ingrediënten (voor 4 personen) 

  • tamme kastanjes (gepeld een 1/2 kilo) 
  • 3 laurierbladeren
  • peper & zout
  • 1 bouillonblokje
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 liter water
  • staafmixer

Werkwijze 

Pel* de kastanjes en kook ze daarna in water met het bouillonblokje en de laurierbladeren totdat ze zacht zijn. Verwijder de laurierbladen en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. 

Voeg naar smaak zout & peper toe en roer tot slot de crème fraîche erdoor heen. 

Tip: Deze soep is ook goed te bewaren in de vriezer.

*Maak in elke kastanje met een scherp mesje een sneetje in de zijkant en laat de kastanjes een paar minuten doorkoken (niet te lang, want dan valt de kastanje al uit elkaar). Haal ze daarna uit het water, verwijder de schil en ook het bruine velletje.

print recept