Recepten
 

Salade naast ‘t padje met appel en wortel 

Salade naast ‘t padje met appel en wortel 

 

Ingrediënten

  • grote kom wilde kruiden van o.a.: paardenbloemblad, smalle weegbree, vogelmuur
  • bloempjes van de madelief
  • (bies)look
  • 1 zoetzure appel
  • 1 wortel 
  • paar tomaatjes.

Voor de dressing: 

  • sap van een halve citroen
  • evenveel olijfolie
  • 1 el. perendiksap
  • mespunt mosterd
  • scheut yoghurt naar smaak

Bereiding

Zoek de wilde planten goed uit, grondig wassen en daarna droog deppen tussen een schone theedoek of in de slacentrifuge. Snijd dan alles heel fijn.

Klop een sausje van het citroensap en de olie. Voeg de overige ingrediënten van de dressing toe.

Verwijder het klokhuis van de appel en rasp de appel met schil grof. Rasp de wortel zeer fijn.

Meng de wilde groenten met de appel-wortel-tomaatjes. Sausje erdoor en minstens een half uur laten intrekken. Dat komt de smaak ten goede.

Leg op ieder bord een beetje salade en versier dat met een paar madeliefjes.

Ook lekker op een boterham of door de pasta. 

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen