Recepten
 

Salade met brembloemen

Salade met brembloemen

 

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 1 kopje/150 gram brem-bloem-knoppen (dus de bloemen voordat ze geheel geopend zijn)
  • 2 grote tomaten in smalle reepjes
  • 6 kleine champignons in plakjes
  • waterkers of tuinkers
  • een eigengemaakte vinaigrette
  • gemalen zwarte peper


Bereiding
Pluk de (nog niet openstaande) bloemen voorzichtig zodat ze schoon zijn voor gebruik (enkel de gele sikkelvormige bloemen). Omdat de kleuren van de verschillende ingrediƫnten zo mooi zijn kun je ze naar eigen idee decoratief op het bord schikken. Natuurlijk kun je ze ook door elkaar mengen.
Verdeel vervolgens de dressing over de salade en maak af met versgemalen zwarte peper.

De brembloemen hebben een aparte nootachtige smaak die aan de salade een bijzonder karakter geeft.

Let op: alleen de gewone brem is eetbaar, alle andere soorten zijn giftig. De brem die je in Nederland vaak in de bermen ziet staan is de Spaanse brem en deze is giftig.

print recept