Recepten
 

Rozenbottelpizza uit het Maasheggenlandschap

Rozenbottelpizza uit het Maasheggenlandschap

 
  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse of 3,5 gram gedroogde gist
  • 1,5 deciliter water
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rozenbottels
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovis
  • 100 gram zwarte olijven
  • 200 gram mozzarella of jonge Goudse kaas
  • tijm en marjolein

Maak eerst het pizzadeeg: los de verse gist met wat lauw water en de suiker op in een kommetje. Verwerk de gedroogde gist volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer het zout door de bloem. Maak een kuiltje in het midden voor de verse gistoplossing, de rest van het lauwe water en 3 eetlepels olijfolie. Meng het en kneed het vervolgens flink. Laat veertig minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 275 graden.

Maak intussen de pizzasaus. Was de rozenbottels, verwijder de pitjes, breng ze met een deciliter water aan de kook tot ze zacht zijn en pureer ze. Fruit de uien met de knoflook in de rest van de olijfolie en doe de rozenbottelpuree, zout, tijm en marjolein erbij. Rol van het in tweeën verdeelde deeg twee ronde deeglappen. Leg deze in een ingevette vorm, bedek met saus en verdeel daarover de ansjovis, olijven en kaas. Zet zo’n tien minuten in een op 275 graden voorverwarmde oven.

print recept