Recepten
 

Rozenblaadjessiroop of jam uit Mesch

Rozenblaadjessiroop of jam uit Mesch

 

Ingrediƫnten

  • rozenblaadjes
  • (gelei)suiker

Pluk onbespoten blaadjes van een goed geurende roos (bijvoorbeeld hondsroos). Doe de blaadjes in een pot, zorg dat de pot helemaal vol is. Als je een meer donkere kleur aan je siroop of jam wilt geven, doe er dan klaproosblaadjes bij. Doe er, per liter water, ook een geschilde citroen (schijfjes) bij.

Giet er kokend water over tot alle blaadjes onder water staan. Dit geheel 24 uur laten staan en vervolgens door een neteldoek zeven. Per liter vocht 0,5 kg suiker bijvoegen.

Voor siroop gebruik je gewone suiker, voor jam geleisuiker.

Kort laten koken en de siroop kokend heet in goed schoongemaakte glazen potjes gieten. Schroefdeksel erop en ondersteboven laten afkoelen.

Bron: D. Houbrechts, Verrukkelijk onkruid

print recept