Routes
 

Rondom Boerakker

Rondom Boerakker

 
Wandelroute vanuit Boerakker (6,2 km)
 
Oogsttijd: augustus - november
 
Ingrediënten: bramen, hazelnoten
 
Startpunt

Het startpunt van de wandelroute is bij de bushalte ‘Boerakker A7’ richting Drachten. Buslijn 304 stopt hier vanuit Hoofdstation Groningen en Drachten. Er is een parkeerplaats onder het viaduct.

U kunt ook het routekaartje afzonderlijk downloaden.

Routebeschrijving

Loop vanaf de bushalte in de richting van de weg en sla LA richting het dorp. Neem de eerste weg links, langs het Ambulance Centrum de Grasweg op. Volg vervolgens de Grasweg richting de eerste boerderij en sla voor de boerderij op de eerste weg bij het erf RA, (volg het blauw/witte kruisteken op het paaltje tegenover het erf).

Loop langs de boerderij richting het onverharde pad en loop dit pad af door het bos. Blijf de paaltje met het blauw/witte kruis volgen, u loopt om het terrein van camping De Akkerhoeve.

Bij de ingang van de camping is een splitsing. Ga RA en loop ca. 50 meter RD op de Roordaweg. Neem het eerste pad aan de linkerkant: het Wilgenpad. Blijf dit pad volgen met de bochten mee, tot u bij de Hoge Tilweg komt (ca. 1,5 km). Aan het einde van het Wilgenpad staat een bord met informatie over de streek.

Sla RA op de Hoge Tilweg in de richting van een rotonde. Neem voor de rotonde de fietstunnel aan de linkerzijde. Als u de fietstunnel uit bent steekt u schuin over naar rechts en gelijk weer links het paadje ‘Kattenhage’ op.

Deze loopt u helemaal uit. Aan uw linkerzijde ziet u dan de Biologische zorgboerderij De Buurackers. Deze geitenboerderij verkoopt lokale producten zoals lamsvlees en zelfgemaakte geitenkaas.

Ga vanuit De Buurackers weer hetzelfde pad terug (RA) en sla aan het einde van het pad RA richting het dorp Boerakker. Loop de Hoge Tilweg helemaal uit tot u op een T-splitsing komt, sla hier RA de Hoofdweg in. Loop alsmaar rechtdoor, blijf de Hoofdweg volgen totdat u het dorp weer verlaat.

Bij de kruising Schilligepad/Hoofdweg houdt u rechts aan. Vlak voor de Boerakkerweg slaat u LA het fietspad op. U loopt nu ca. een kilometer RD tot u weer bij het begin van deze route bent aangekomen.

Fijne wandeling!

Deze route is samengesteld door Landschapsbeheer Groningen

__________________________________________________________

Winkel

Biologische boerderijwinkel De Buurackers Kattenhage 1 Boerakker
De Buurackers

Openingstijden:
donderdag van 14.00 - 18.00 uur
vrijdag van 9.00 - 13.00 uur
zaterdag van 11.00 - 16.00 uur


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Boerakker (6,2 km)
wanneer oogstenOogsttijd
augustus - november
Winkel voor aanvullende ingrediëntenWinkel voor extra ingrediënten
  • Biologische boerderijwinkel De Buurackers
streekrecepten
Streekrecept
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen