Recepten
 

Roekijs met vlierbessen-bramenjam

Roekijs met vlierbessen-bramenjam

 

Ingrediënten

  • 600 gr. bramen
  • 400 gr. vlierbessen
  • 1 kilo geleisuiker
  • roekijs

Bereidingswijze

Haal de vlierbessen met een vork van de takjes. Zorg ervoor dat er geen steeltjes aan blijven zitten, want dat is niet lekker in de jam. 

Was de bramen en de vlierbessen en laat ze uitlekken. Meng de bramen en vlierbessen met de geleisuiker in een kom. Doe alles met een bodempje water in een pan. Kook het mengsel en laat het 5 minuten flink doorkoken. Giet de jam kokendheet in goed schoongemaakte potten. Draai het deksel erop en laat ze 5 minuten op de kop staan.

Leg 3 bolletjes ijs op een bordje en giet er wat jam overheen. Maak het eventueel af met wat poedersuiker

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen