Recepten
 

Pompoensoep met eekhoorntjesbrood ( 6 personen )

Pompoensoep met eekhoorntjesbrood ( 6 personen )

 
  • 300 gr. vers eekhoorntjesbrood of 60 gr. gedroogd
  • 300 gr. andere paddenstoelen
  • 800 gr. pompoenvlees
  • 1 flinke ui
  • 75 gr. boter
  • olijfolie
  • bloem
  • 1 ½ dl. droge witte wijn
  • 1 ½ l. groentebouillon
  • 2 eetl. rozemarijn
  • 1 theel.marjolein
  • zout en peper

Gedroogde paddenstoelen eerst 20 min. weken. Het weekvocht kan later door de bouillon gemengd worden.

Snijd de schoongemaakte, verse paddenstoelen in plakjes.

Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.

Smoor de fijngesneden ui glazig in de boter met een beetje olie.

Bestuif de pompoenblokjes met een beetje bloem, doe ze bij de ui en bak tot ze goudbruin zijn.

Schenk de wijn erbij, omscheppen en enigszins laten verdampen.

De helft van de bouillon erbij gieten en aan de kook brengen.

De gedroogde paddenstoelen nu toevoegen; verse na 10 minuten.

Nu nog 10 minuten koken en enkele pompoenstukjes fijnprakken met vork of stamper zodat er een lichtgebonden soep ontstaat.

De rest van de bouillon en de (helft) van de kruiden toevoegen en peper en zout naar smaak. Serveren in kommen en garneren met de rest v.d. kruiden.

print recept