Routes
 

Plukroute Hank

Plukroute Hank

 
Wandelroute vanuit Hank (0,3 km)
 
Oogsttijd: het hele jaar
 
Ingrediënten: honingbes, aalbes, appelbes, appels, bieslook, hazelnoten, hopbel, hopscheuten, krenten, lievevrouwebedstro, peren, rozenbottel, vlierbessen, vlierbloesem, walnoten, zwarte bes
 
Startpunt

Startpunt voor deze Plukroute is de ingang van ‘t Uivernest, aan de Kerkstraat. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Routebeschrijving

Voor deze route volgt u de Plukroute-pijlen en u ontdekt vanzelf waar er lekkers te oogsten is.

Klik hier voor een plattegrond van de Plukroute om te zien wat er waar te plukken valt.

Op www.plukroute.nl vind je ook recepten die je met geoogste ingrediënten uit de Plukroute kunt maken.

Bijzonderheden

Hank in de ban van de plukroute

Wie aan Hank denkt, denkt aan natuur. Grenzend aan de Biesbosch is het dorpje goed voor prachtige wandelingen, bevertochten en vaartochten door de smalle kreken van een van de mooiste nationale parken van Nederland. De eeuwenoude band van het dorp met de natuur wordt sinds kort doorgetrokken met de aanleg van een heuse Plukroute: een prachtig project waarbij notenbomen, fruitbomen, een hop-tipi, een kruidentuin en een keur aan wilde bloemen het straatbeeld opfleuren.

Zaaien en oogsten

Iniatiefneemster Ilja Adema zocht in 2015 contact met de Martijn Ballemans, bedenker van de Plukroute. Het idee achter dit originele natuurproject is dat je mensen kunt verbinden door samen te zaaien en te oogsten. En dat is gelukt! Hank is inmiddels helemaal in de ban van de Plukroute. Een groot aantal vrijwilligers, onder leiding van Rien Nieuwenhuizen, werkt met veel enthousiasme mee aan het succes van het project.

Toekomst

Onze droom? Dat jong én oud straks samen zullen komen in de oogsttijd. Dat inwoners samen plukken, oogsten, schillen, snijden en kokkerellen. Hoe mooi zou het zijn als de kinderen aan de slag gaan met de recepten van de oudere generatie? Zo verbinden we niet alleen inwoners, maar ook de jonge en oudere generatie met elkaar. Een prachtig project door en voor Hank!

De Plukroute

De Plukroute biedt gezond en lokaal voedsel, vol vitaminen, mineralen en onbespoten. En lekker dichtbij, dus minder foodmiles. Het brengt mensen weer in contact met de natuur. Een prachtig straatbeeld, maar ook het besef dat het planten van 'nuttig' groen een positieve invloed heeft op het welzijn. De plukroute maakt zichtbaar hoe het fruit groeit, verhoogt de biodiversiteit en zorgt ervoor dat buurtbewoners samen werken in de aanleg en het genieten van de oogst.


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute vanuit Hank (0,3 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
streekrecepten
Streekrecept
aanleg Plukroute
aanleg Plukroute
aanleg Plukroute
aanleg Plukroute
opening Plukroute
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen