Recepten
 

Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten

Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten

 

Druiven, noten en geitenkaas vormen een heerlijke combinatie – voeg er wat sla en dressing aan toe en je hebt een heerlijke én erg makkelijke salade die er ook nog eens prachtig uitziet!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels hazel- of walnoten
  • wat fruit van het seizoen 
  • 250 gram druiven
  • 150 gram groene sla zoals kropsla, spinazie of andijvie
  • een handvol jonge, malse bladeren van gemengde wilde kruiden zoals veldzuring, paardenbloemblad, smalle weegbree, kleine veldkers, zevenblad, duizendblad, witte dovenetel, kippenmuur 
  • wilde bloemen zoals witte dovenetel, klaver, springbalsemien en madeliefjes 
  • een halve ui, in flinterdunne ringen
  • 100 gram zachte geitenkaas.

Voor de vinaigrette

  • 4 eetlepels hazelnoot-, walnoot- of olijfolie 
  • 1 eetlepel appel- of wijnazijn 
  • 1 theelepel Franse mosterd 
  • peper, zout 
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Bereiding

Hak de noten in kleine stukjes en rooster ze in een koekenpan in ca 3 minuten. Maak de vinaigrette. Was de sla en de kruiden uit de berm goed en snijd de kruiden in stukjes. Meng vlak voor het opdienen de vinaigrette met stukjes fruit, sla, ui en kruiden. Strooi de stukjes geitenkaas over de salade en maak hem af met de geroosterde noten en de bloemen.
Serveer met lekker vers brood en boter.

Het lekkerst is om van verschillende wilde ingrediënten een beetje toe te voegen om zo een heerlijke smaakmix van wilde kruiden te krijgen. Garneer met het bloemenmengsel en zie daar: een lust voor tong en oog. 

Eet smakelijk!

print recept
andere recepten
Andere recepten
Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen