Recepten
 

Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen

Pelser salade met gerookte eendenborst en wilde bloemen

 

Dit is een prachtig chique voorgerecht waarbij gevarieerd kan worden met de ingrediënten van de salade en de wilde bloemen naargelang het seizoen.

Ingrediënten (4 personen):

  • 300 gram Snijsla mix, Aziatische mesclun, komkommer: afhankelijk van het seizoen (Pluktuin Arkeland)
  • 200 gram gerookte eendenborst (Landwinkel Arkelandshoeve)
  • 1 potje abrikozen-witte wijn dipper van Smaakgeheimen (landwinkel Arkelandshoeve)
  • 15 eetbare wilde bloemen: afhankelijk van het seizoen bv korenbloem, kaasjeskruid of teunisbloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel balsamico azijn 
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • theelepel mosterd 
  • honing


Bereiding

Snijd de gerookte eendenborst in smalle reepjes. 

Was de salademix en snijd of trek het indien nodig uit elkaar in wat kleinere stukjes sla. 

Meng de olijfolie, azijn, mosterd en honing naar smaak goed door elkaar tot het een homogene dressing is geworden. 

Was de eetbare bloemen goed. 

Meng vlak voor het serveren de dressing door de salademix. 

Verdeel de salademix over 4 borden en leg de gerookte eendenborstreepjes in het midden van de salade. 

Schep op de eendenborstreepjes een lepel abrikozen-witte wijn dipper (en zet het potje op tafel voor het geval men nog iets meer wil). 

Garneer met de verschillende wilde bloemen. 

Serveren met een fruitige witte wijn of rosé van Wijngaard Telgt. Eet smakelijk!

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen